Cursus

Startdata:

  • Wo. 12 okt 18:00 tot 19:00 uur

Cursus voor de herdershond

Wandel je gezond én gelukkig, “GEWOON samen FIT met je hond”. Wandelen is de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat wandelen niet alleen gezond is, maar je ook nog eens gelukkig maakt, het verbetert je mentale en fysieke gezondheid. Ook is het belangrijk om iedere week krachtoefeningen te doen en dat ga je samen doen met jouw hond! Hoe leuk is dat! We gaan dus in een lekker tempo lopen, waarbij we ons richten op het trainen van je hart- en vaatstelsel. Door stevig te wandelen krijg je een goede cardiovasculaire werking en bloedsomloop.

Tevens doen we onderweg lichamelijke oefeningen, ook bij de oefeningen doet je hond actief mee. Stevig wandelen gecombineerd met balansoefeningen en andere krachtoefeningen. Zo behoud je je bot en spiermassa, word je op langere termijn sterker en soepeler. Je stofwisseling krijgt ook nog eens een enorme boost; de kans op diabetes type 2 verlaagt en de vetverbranding verloopt optimaler.
Je in de natuur begeven heeft aantoonbaar effect op ons zenuwstelsel. Buiten zijn zorgt dat we minder stress ervaren en we voelen ons in de natuur meer uitgedaagd om extra te bewegen, wat ook weer positieve effecten heeft op onze gemoedstoestand. Dit samen met je hond geeft je een extra voldaan gevoel.

Voor Wie?

Jouw hond is minimaal 1 jaar oud (bij middelgrote honden), beheerst de basis gehoorzaamheid en loopt zonder aan de lijn te trekken. Er is altijd voldoende plaats voor afstand maar jouw hond is sociaal naar andere honden en dieren om problemen te voorkomen.

Het zijn wandelingen waar niet bij wordt gerend en de oefeningen die we tussentijds doen kun je op eigen niveau opbouwen.

Kledingadvies:

Makkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. Kleding in lagen is ook handig, zodat je iets uit of aan kunt trekken. Comfortabel en goed zittende schoenen, bijvoorbeeld bergschoenen of sportschoenen.

Lesvormen

Er zijn 2 lesvormen bij “Cursus voor de herdershond”

Mét advies op het gebied van voeding en gezonde leefstijl of zónder advies.

Tijdens de les mét advies op het gebied van voeding en gezonde leefstijl komen onderwerpen aan bod zoals: goede voeding , bewustwording, en tips hoe je dit het beste kunt toepassen in je leven. Dit wordt ondersteund in de (groeps) Whatsapp met uitwisselen van gezonde recepten en eventueel afname van gewicht of omvang.

Bij de lessen zónder advies op het gebied van voeding en gezonde leefstijl is het verloop van de wandeling en oefeningen hetzelfde, sportief en uitdagend voor jou en jouw hond.

Tijdens de les draag je een heupgordel of riem (zelf aanschaffen) om je middel waaraan jouw hond bevestigd wordt. Na een korte uitleg gaan we van start met een warming-up wandeltempo en een aantal spieroefeningen om alles los te maken. Alle lessen bevatten cardio waarbij je hartslag wat wordt verhoogd en de lichamelijke oefeningen doe in combinatie met je hond.

We sluiten de les af met strekoefeningen / cooling down.

Wij houden bij de cursus mét advies op het gebied van voeding en gezonde leefstijl contact via app waar je je eten, sporten, bewegen, slapen en andere leefstijlzaken in kwijt kunt.

De Cursus

De cursus bestaat uit 10 lessen, wekelijks 1 les.

Tijdens de les draag je een heupgordel of riem (zelf aanschaffen) om je middel waaraan jouw hond bevestigd wordt. Na een korte uitleg gaan we van start met een warming-up wandeltempo en een aantal spieroefeningen om alles los te maken. Alle lessen bevatten cardio waarbij je hartslag wat wordt verhoogd en de lichamelijke oefeningen doe in combinatie met je hond. Toegevoegd: De les duurt 1 uur en aan het eind heb je naast de spieroefeningen ruim 4 kilometer gelopen.

Bij de “Starters” kan iedereen beginnen en wordt de cardio waarbij je hartslag wat wordt verhoogd en de lichamelijke oefeningen opgebouwd en bij de “Doorzetters” komen veel sportieve uitdagingen.

Stok achter de deur

Volhouden van nieuw gezonder gedrag is voor velen een dingetje. Na een tijdje zakt de motivatie. Leuke en minder leuke gebeurtenissen hebben invloed op dat gedrag. Je focus verandert en daardoor ook al je voornemens. Hoe fijn is het dan als je een stok achter deur hebt om toch door te gaan. Sporten in een groep met je hond, helpt jou om juist door te gaan. Onze cursus is uniek en past bij jou. Hierdoor worden niet alleen jouw doelen wel gehaald en belangrijk maar ook duurzaam.

De cursus “Cursus voor de herdershond” is bedoeld om je lekker fit en gezond te voelen. Geen zware belastende trainingen en strenge diëten, maar een programma dat aansluit voor een fitter en vitaler leven. De cursus “Cursus voor de herdershond” is juist bedoeld voor degene die het allemaal wel weten maar ook weten dat opgeven ook op de loer ligt. De lat ligt niet te hoog waardoor volhouden gemakkelijker wordt. Door dit de cursus “Cursus voor de herdershond” wordt je fit en gezond en dat ga je voelen!