Over ons

Anya Perrée

Naast kynologisch instructeur (KI) met accreditatie door de SPPD, (dit is een platform van professionele diergedragsdeskundigen), ben ik in opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut en ook werkzaam bij de THW (officiële rampenorganisatie van Duitsland). THW is een reddingsorganisatie die ressorteert onder het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken en waarin naast hondengeleiders ook geleiders van defensie, brandweer en politie zijn vertegenwoordigd. Mijn honden en ik maken deel uit van de specialistische eenheid 'Ortung' en ben daar ook kynologisch instructeur van de binnen- en buitenlandse inzetteams (USAR). Bij deze eenheid wordt gewerkt met reddingshonden en technische lokaliseringsapparatuur om vastzittende en onder puin bedolven mensen te lokaliseren.

Als coach, deskundige en instructeur draag ik kennis over als het gaat om, gedrag, emoties en training. Maar een goede coach heeft ook het talent om op een goede en respectvolle manier om te gaan met baas en hond. Samen met mijn medewerker(s) durf ik te zeggen dat wij dit talent bezitten en doen wij er alles aan om de hond en zijn eigenaar perfect in balans te krijgen. Onze aanpak is recht-door-zee, eerlijk en gedreven. Samen hard werken is nodig voor een goede relatie tussen mens en hond, maar net zo belangrijk is het dat U en Uw hond er plezier in hebben. Met deze motivatie bereiken we samen het optimale. De emotie van jouw hond staat hierin centraal.

Naast de hondenschool train en coach ik meerdere honden, geef theoretische en praktische ondersteuning bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) als Master Coach. Dit is voor het trainen en coachen van geleiders met honden (politie-, speur- en reddingshonden) in theorie en praktijk. Ook geef ik les vanuit de KNPV aan de hondengeleiders van de Politie Limburg en Brabant, geef ik les als praktijkdocent bij de Academy Tinley, coach ik u en uw hond bij de gedragsbegeleiding. Tevens ben ik stagebegeleider voor aankomend instructeurs van de opleiding Kynologisch instructeurs.