Over ons

Anya Perrée

Naast kynologisch instructeur met accreditatie door de SPPD, (dit is een platform van professionele diergedragsdeskundigen), ben ik ook speurhonden instructeur en Master Class Coach van de KNPV. Dit is voor het trainen en coachen van geleiders met honden (politie-, speur- en reddingshonden) in theorie en praktijk. Daarnaast ben ik als vrijwilliger werkzaam bij de THW (officiële rampenorganisatie van Duitsland) een reddingsorganisatie die ressorteert onder het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken en waarin naast vrijwillige hondengeleiders ook geleiders van defensie, brandweer en politie zijn vertegenwoordigd. Mijn honden en ik maken deel uit van de specialistische eenheid Ortung. Bij deze eenheid wordt gewerkt met reddingshonden en technische lokaliseringsapparatuur om vastzittende en onder puin bedolven mensen te lokaliseren.

Als coach en instructeur draag ik kennis over als het gaat om honden, hondengedrag en hondentraining. Maar een goede trainer heeft ook het talent om op een goede en respectvolle manier om te gaan met baas en hond. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik dit talent bezit en ik doe er alles aan om van de hond en zijn eigenaar/geleider een perfecte combinatie te maken. Mijn aanpak is recht-door-zee, eerlijk en gedreven. Samen hard werken is nodig voor een goed resultaat, maar net zo belangrijk is het dat U en Uw hond er plezier in hebben. Met deze aanpak halen we zeker het gewenste resultaat.

Naast de hondenschool train en coach ik meerdere honden, geef theoretische en praktische ondersteuning bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Ook geef ik les vanuit de KNPV aan de hondengeleiders van de Politie Limburg en Brabant, geef ik les als praktijkdocent bij de Academy Tinley, coach ik u en uw hond met gedragstherapie. Tevens ben ik stagebegeleider voor aankomend instructeurs van de opleiding Kynologisch instructeurs.