Cursussen

Puppy Opvoedcursus

Een vrolijke sociale huishond, een maatje dat je overal mee naar toe kunt nemen en nog gehoorzaam is ook...wie wil dat niet?

Basis Opvoedcursus

De Basis Opvoedcursus is een goed vervolg in de opvoeding en ontwikkeling van uw inmiddels puberende pup.

Opvoedcursus Sociale Huishond

De Opvoedcursus Sociale Huishond volgt u na de Basis Opvoedcursus of als u met uw hond ergens anders al meerdere cursussen hebt doorlopen.

Zelfvertrouwen en Eigen Beheersing

Deze cursus is bedoeld voor honden die moeite hebben om zich te beheersen omdat de prikkels uit de omgeving sterker zijn waardoor ze zich slecht kunnen concentreren. Ook honden die vaak een conflict hebben en daardoor stresssignalen, onzekerheid, angstig en/of licht angst agressie vertonen passen in deze cursus.

Reactieve Honden

Heeft u een hond die uitvalt naar andere honden? Of een hond die snel afgeleid en dan lastig te controleren is? Dan is deze cursus wellicht iets voor u.

Gewoon Samen FIT!

Wandelen is de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat wandelen niet alleen gezond is, maar je ook nog eens gelukkig maakt, het verbetert je mentale en fysieke gezondheid. Ook is het belangrijk om iedere week krachtoefeningen te doen en dat ga je samen doen met jouw hond! Hoe leuk is dat!

Behendigheid

Hond en baas één team! Deze sport biedt de hond een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met z'n baas actief bezig te zijn.

Balance en Coördinatie

Spelenderwijs leert uw hond gebruik te maken van lijf en ledematen waarbij hij/zij ook nog leert om zijn of haar eigenaar te vertrouwen. De oefeningen versterken op die manier ook nog eens de band tussen u en uw hond.

Speuren Zonder Gehoorzaamheid

Speuren is mentaal een intensieve hobby voor de hond, 10 minuten speuren staat gelijk aan ± 5km lopen. Zeer geschikt voor de bezige en beweeglijke honden.

Speuren Met Gehoorzaamheid

Speuren Met Gehoorzaamheid is een cursus die uitermate geschikt voor honden en hun baasjes, die samen actief willen werken aan gehoorzaamheid en zoeken. Het is een spannende en uitdagende cursus, waarbij een mooie band ontstaat tussen U en Uw hond.

Speurhondentraining

Deze training kan als doel hebben om door te stromen en lid te worden van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV), zelfstandig verder te trainen en het basiscertificaat speurhond te halen.

Tracking

Bij 'Tracking' volgt de hond het geurspoor van een sporenloper en de aanwezige grondgeuren. Met deze methode werkt de politie in Nederland ook. Soms wordt 'Tracking' verward met 'Trailing', maar beide vergen een andere (aan)leertechniek.

Detectie

Bij de opleiding van een hond tot een geurdetectie hond maken wij gebruik van klassieke en operante conditionering, waarbij we in de aanleer en beheerfase alleen gebruik maken van een positieve bekrachtiger.