Cursus

Startdata:

  • Vr. 26 jan 19:30 tot 21:00 uur
  • Elk kwartaal start er een cursus
  • Stuur een e-mail naar:
  • info@dogtraininganyaperree.com

Zelfvertrouwen en Eigen Beheersing

Deze cursus is bedoeld voor jonge honden die moeite hebben om zich te beheersen omdat de prikkels uit de omgeving sterker zijn waardoor ze zich slecht kunnen concentreren. Ook honden die vaak een conflict hebben en daardoor stresssignalen, onzekerheid, angstig en/of licht angst agressie vertonen passen in deze cursus. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor jonge honden die thuis de oefeningen allemaal prima uitvoeren maar buiten op straat met meer prikkels vooral trekken, happen, springen, slecht luisteren, bij veel van deze honden zie je ook overmatige enthousiasme en/of energie. Bij onzekere honden zie je juist de onrust en/of angst en het uiten door alles om zich heen in de gaten willen houden en zich niet kunnen concentreren op wat je vraagt. De cursus is dus ook geschikt voor honden die 1 op 1 gedragsbegeleiding hebben gehad en nog graag in een groepje de vaardigheden willen oefenen.

Cursus

Doelstelling van deze cursus:

Meer aandacht voor de eigenaar, door de motivatie aan te spreken van de hond door de juiste beloning systemen in te zetten waardoor de samenwerking en concentratie groeit.

Het leren omgaan met de omgeving.

De onzekere uiting van jouw hond leren herkennen aan de subtiele signalen die de hond weergeeft, in stress- conflict- en spanningssignalen.

Door de onderliggende emotie herkennen en ermee om leren gaan, daardoor creëer je meer zelfvertrouwen, ontspanning en wederzijds vertrouwen.

Basisoefeningen, begrenzen, zelfbeheersing, zelfvertrouwen, rust en ontspanning.


Ook worden mijn eigen honden ingezet tijdens de cursus omdat oefeningen vaak beter goed gaan met honden die juist communiceren.

Soms passen we de lijnvoering aan door te werken met een Halti harnas en/of Halti Headcollar met halsband van de company of animals. Vooral voor de drukke hond, eigenaar met minder fysieke kracht, honden die lichte agressie signalen tonen en/of ongewenst veel trekken werkt dit omdat de hond zijn gedrag aan gaat passen. De hond leert te reageren op de signalen die u op zijn lichaam geeft en je hebt veel minder kracht nodig om je hond te leiden.

De eerste les is zonder hond waarin de uitleg is over de verschillende trainingstechnieken en hulpmiddelen die wij in de praktijklessen gaan gebruiken. Gezinsleden zijn ook welkom tijdens de cursus.

De cursus bestaat uit 6 lessen in een groepje van 5 honden en wordt door Anya Perrée begeleid, zij heeft veel ervaring in het begeleiden en sturen van probleemgedrag.

Neem bij de inschrijving eerst contact op via de mail (info@dogtraininganyaperree.com) om het inschrijfformulier aan te vragen zodat wij kunnen beoordelen of deze groepscursus het juiste is voor u of dat een individuele cursus beter past.