Cursus

Startdata:

  • Vr. 19 apr om 18:00 tot 19:00 uur
  • 1e les is theorie tot 20:00 uur
  • Elk kwartaal start er een cursus
  • Stuur een e-mail naar:
  • info@dogtraininganyaperree.com

Zelfvertrouwen en Eigen Beheersing

Deze cursus is bedoeld voor jonge honden die moeite hebben om zich te beheersen omdat de prikkels uit de omgeving sterker zijn waardoor ze zich slecht kunnen concentreren. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor jonge honden die thuis de oefeningen allemaal prima uitvoeren maar buiten op straat met meer prikkels vooral trekken, happen, springen, slecht luisteren, bij veel van deze honden zie je ook overmatige enthousiasme en/of energie. Bij onzekere honden zie je juist de onrust en/of angst en het uiten door alles om zich heen in de gaten willen houden en zich niet kunnen concentreren op wat je vraagt. De cursus is dus ook geschikt voor honden die 1 op 1 gedragsbegeleiding hebben gehad en nog graag in een groepje de vaardigheden willen oefenen.

Cursus

Doelstelling van deze cursus:

Meer aandacht voor de eigenaar, door de motivatie aan te spreken van de hond door de juiste beloning systemen in te zetten waardoor de samenwerking en concentratie groeit.

Het leren omgaan met de omgeving.

De onzekere uiting van jouw hond leren herkennen aan de subtiele signalen die de hond weergeeft, in stress- conflict- en spanningssignalen.

Door de onderliggende emotie herkennen en ermee om leren gaan, daardoor creëer je meer zelfvertrouwen, ontspanning en wederzijds vertrouwen.

Basisoefeningen, begrenzen, zelfbeheersing, zelfvertrouwen, rust en ontspanning.


Ook worden mijn eigen honden ingezet tijdens de cursus omdat oefeningen vaak beter goed gaan met honden die juist communiceren.

De eerste les is zonder hond, waarin uitleg wordt gegeven over gedrag zoals stress, opwinding, onzekerheid en happen van de hond maar ook de verschillende trainingstechtnieken en de clicker die jullie gaan gebruiken. Gezinsleden zijn ook welkom tijdens de cursus!

De cursus bestaat uit 6 lessen in een groepje van 4 honden en wordt door Anya Perrée begeleid, zij heeft veel ervaring in het begeleiden en sturen van probleemgedrag.

Neem bij de inschrijving eerst contact op via de mail (info@dogtraininganyaperree.com) om het inschrijfformulier aan te vragen zodat wij kunnen beoordelen of deze groepscursus het juiste is voor u of dat een individuele cursus beter past.