Cursus

Startdata:

  • Meld je aan voor op de wachtlijst
  • Stuur een e-mail naar:
  • info@dogtraininganyaperree.com

Apporteer Sport

Net als wij mensen vinden honden het fijn om een sport te beoefenen. Bij Apporteer Sport wordt de hond fysiek als mentaal uitgedaagd. Apporteer Sport is een introductie in de apporteer- en jachtwereld, waarin de samenwerking en uitdaging tussen baas en hond centraal staat.

Voor welke honden is deze cursus geschikt?

Deze training is geschikt voor jachthonden van alle leeftijden en rassen. Heb je een anders ras of kruising maar die wel graag apporteert kan je de cursus Apporteer Sport ook beoefenen. In principe dus geschikt voor alle rassen, kruisingen en leeftijden waarbij het genenpakket van jouw hond belast is met de neus gebruiken en iets in de bek willen houden. Vaak lopen deze honden van nature rond en dragen dan iets in hun bek zonder het kapot te maken. Jouw hond heeft wel een puppycursus en minstens één Basis gedrag- en gehoorzaamheidscursus, bij ons of een andere hondenschool gevolgd en beheerst de basiscommando’s. Je kunt al op jonge leeftijd (vanaf 6 maanden) starten met het aanleren van de verschillende onderdelen.

De cursus

Tijdens deze cursus leren wij jouw hond de basisbeginselen van het apporteren op een speelse en ongedwongen manier aan en de samenwerken met je hond staat hierbij voorop. Voor de cursus Apporteer Sport is het ontzettend belangrijk dat jouw hond goed naar je luistert en wordt ook het appel geleerd. Daarom besteden we in deze cursus ook aandacht aan gedrag- en gehoorzaamheid. Het zelfstandig werken is een belangrijk onderdeel, bijvoorbeeld het zoeken naar een dummy, het nemen van een hindernis als de dummy ergens achter of op ligt, maar ook het juiste vasthouden en voorbrengen van de dummy. De oefening vooruit sturen, waarbij jouw hond op aanwijzing van jou een lijn vooruit loopt, het op afstand te gaan zitten om vervolgens naar links of rechts gestuurd te worden om zo bij de dummy te komen komt ook aan bod. In de cursus krijg je maken met afleiding, plaats houden met afleiding, terug komen met verleiding, verleiding negeren, enz. Ook wel steadiness genoemd.

Zomers wordt er af en toe op andere locaties getraind om ook het waterwerk aan bod te laten komen. Kortom een uitdaging voor zowel jou als jouw hond waarbij de samenwerking en plezier centraal staan. Zowel fysiek als mentaal wordt de hond uitgedaagd en komt deze aan zijn trekken.

De trainingsgroepen worden ingedeeld naargelang ervaring en leeftijd van de hond.

De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag en -avond en vindt plaats op Locatie 1 (veld/bos) Louisenburgweg 35, 5916NA VENLO

De cursus is niet geschikt voor honden met bezitsagressie of honden die uitvallen naar andere honden.