Cursus

Startdata:

  • 16 lessen (4 blokken van 4 lessen)
  • Bij interesse
  • Stuur een e-mail naar:
  • info@dogtraininganyaperree.com

Tracking

Bij Tracking volgt de hond het geurspoor van een sporenloper en de aanwezige grondgeuren. Met deze methode werkt de politie in Nederland ook. Soms wordt 'Tracking' verward met 'Trailing', maar beide vergen een andere (aan)leertechniek. Bij 'tracking' werkt een hond met persoonsgeuren en aanwezige grondgeuren en bij 'trailing' werkt een hond alleen met persoonsgeuren, of deze nu in de lucht zijn of op de grond. Een trackinghond werkt veel lager met zijn neus dan een trailhond en loopt vaak in een lager tempo.

Omschrijving

Voordat U start, biedt U de hond de geur van de sporenloper aan bij een speurpiketje of voorwerp met de geur van de sporenloper. U geeft de hond het zoekcommando en gaat van start. De hond is druk bezig het spoor te volgen en U bent druk bezig met het lezen van Uw hond. Als U samen met uw hond uitkomt bij een verloren voorwerp wat Uw hond heeft gevonden, dan kan het feest beginnen en wordt de geweldige prestatie van Uw hond gevierd.

Wij gaan na het aanleren van de techniek heel snel over op enkelblind (en dubbelblind) speuren, dit heeft het grote voordeel dat U Uw hond ECHT leert lezen en dat Uw hond ECHT speurt. Dubbelblind betekent dat alleen de sporenloper het spoor weet en enkelblind weet U niet waar het spoor loopt maar Uw instructrice wel.

Als U met uw hond vele sporen op onverhard heeft gelopen, kunnen we het voor de hond moeilijker maken door op een verharde ondergrond van asfalt en stenen te gaan speuren. Het verharde speuren doen we op een industrieterrein en/of in een woonwijk.